bewaar
Geroosterde gele-paprikasoep
Geroosterde gele-paprikasoep
bewaar

Geroosterde gele-paprikasoep

De zon op je bord! Deze soep kun je van tevoren maken. Koud is-ie ook heel lekker.

20 min. bereiden
30 min. oventijd
20 min. wachten
327waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

gele paprika's

1

sjalot

1 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen komijn

600 ml

groentebouillon van tablet

4 el

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De zon op je bord! Deze soep kun je van tevoren maken. Koud is-ie ook heel lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Neem de paprika's uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak of afgedekte pan. Laat 20 min. rusten.

2

Verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en velletje van de paprika's. Snijd de paprika's in kleine stukjes. Snipper de sjalot. Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalot 2 min. Bak de komijn 30 sec. mee. Voeg de paprika en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.

3

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de soep in de kommen en schep in elke kom 1 el crème fraîche. Bestrooi met een beetje komijn.

bereidingstipJe kunt de soep maximaal 3 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm vlak voor gebruik of eet de soep koud, dan is hij lekker verfrissend. Voeg de crème fraîche vlak voor serveren toe.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo - 01:07 min.