bewaar
Slasoep
Slasoep
bewaar

Slasoep

15 min. bereiden
100waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kropsla

1

ui

25 g

ongezouten roomboter

1 el

tarwebloem

750 ml

groentebouillon van tablet

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Haal de bladeren van de sla los en was ze. Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de sla toe en laat iets slinken. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. binden. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

2

Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipLekker met fijngesneden peterselie.

bewaartipJe kunt deze soep invriezen. Roer dan wel de crème fraîche er pas vlak voor het serveren door.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.