bewaar
Kaasbrood met uiensoep
Kaasbrood met uiensoep
bewaar

Kaasbrood met uiensoep

Uiensoep is geen uiensoep zonder brood met kaas, toch?

35 min. bereiden
25 min. oventijd
40 min. wachten
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

500 g

broodmix wit

200 g

Roquefort blauwaderkaas 52+

8

uien

1 tl

gedroogde tijm

2 el

tarwebloem

3 el

balsamicoazijn

1 liter

groentebouillon van tablet

Uiensoep is geen uiensoep zonder brood met kaas, toch?

Aan de slag

1

Bereid de broodmix met de helft van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kaas in kleine stukjes. Druk het deeg plat na de eerste keer rijzen, tot een lap. Verdeel de kaas erover. Vouw in drieën en rol stevig op. Vet de ovenplaat in. Laat rijzen op de ingevette bakplaat, met de naad naar beneden.

2

Verwarm de oven voor op 225 °C. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 25 min. Snijd de uien in ringen. Verhit in een braadpan de rest van de boter. Bak de ui 5 min. Bak de tijm en bloem 1 min. mee. Roer de azijn en bouillon erdoor en laat 10 min. koken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

3

Laat het brood iets afkoelen. Serveer de soep met de helft van het kaasbrood. De rest van het kaasbrood is in aluminiumfolie verpakt 1-2 dagen houdbaar.