bewaar
Uiensoep
Uiensoep
bewaar

Uiensoep

Uiensoep met ei en nagelkaas? Jazeker, dat maakt 'm extra lekker.

30 min. bereiden
143waarderingen

Ingrediënten

6 personen

4

middelgrote eieren

500 g

ui

50 g

ongezouten roomboter

50 g

tarwebloem

1

runderbouillontablet

1250 ml

water

3 tl

witte wijnazijn

1

gedroogde nootmuskaat

100 g

Friese nagelkaas

Uiensoep met ei en nagelkaas? Jazeker, dat maakt 'm extra lekker.

Aan de slag

1

Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Snijd de uien in ringen. Verhit in een (soep)pan de boter en bak de uien ca. 5 min. lichtbruin. Voeg de bloem toe en bak ca. 1 min. met de uien mee. Voeg het bouillontablet en het water al roerend toe en breng aan de kook.

2

Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met azijn, zout, peper en nootmuskaat. Snijd intussen de korst van de kaas en rasp de kaas. Pel de eieren en hak ze fijn.

3

Verdeel de eieren over de diepe borden. Schep de soep in de borden en bestrooi met kaas.

tip

combinatietipServeer met dikke sneetjes witbrood.

algemeenOok geschikt als hoofdgerecht/maaltijdsoep voor 4 personen.