Uiensoep
Uiensoep met ei en nagelkaas? Jazeker, dat maakt 'm extra lekker.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 middelgrote eieren
- 500 g uien
- 50 g ongezouten roomboter
- 50 g tarwebloem
- 1 runderbouillontablet
- 1250 ml water
- 3 tl witte wijnazijn
- 1 gedroogde nootmuskaat
- 100 g Friese nagelkaas (stukje)
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Snijd de uien in ringen. Verhit in een (soep)pan de boter en bak de uien ca. 5 min. lichtbruin. Voeg de bloem toe en bak ca. 1 min. met de uien mee. Voeg het bouillontablet en het water al roerend toe en breng aan de kook.
- Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met azijn, zout, peper en nootmuskaat. Snijd intussen de korst van de kaas en rasp de kaas. Pel de eieren en hak ze fijn.
- Verdeel de eieren over de diepe borden. Schep de soep in de borden en bestrooi met kaas.
combinatietip:
Serveer met dikke sneetjes witbrood.
Tip:
Ook geschikt als hoofdgerecht/maaltijdsoep voor 4 personen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 850 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Uiensoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Uiensoep
- 4 middelgrote eieren
- 500 g uien
- 50 g ongezouten roomboter
Kook de eieren in ca. 9 min. hard. Snijd de uien in ringen. Verhit in een (soep)pan de boter en bak de uien ca. 5 min. lichtbruin.
- 50 g tarwebloem
- 1 runderbouillontablet
- 1250 ml water
Voeg de bloem toe en bak ca. 1 min. met de uien mee. Voeg het bouillontablet en het water al roerend toe en breng aan de kook.
- 3 tl witte wijnazijn
- 1 gedroogde nootmuskaat
Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met azijn, zout, peper en nootmuskaat.
- 100 g Friese nagelkaas
Snijd intussen de korst van de kaas en rasp de kaas. Pel de eieren en hak ze fijn.
Verdeel de eieren over de diepe borden. Schep de soep in de borden en bestrooi met kaas.
combinatietip:
Serveer met dikke sneetjes witbrood.