Lang­zaam ge­gaar­de ha­chee

Dit gerecht is de reden waarom we van de winter houden. Laat het lekker lang sudderen, dan is-ie op z'n best.

(344)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dit gerecht is de reden waarom we van de winter houden. Laat het lekker lang sudderen, dan is-ie op z'n best. 4 personen
3 344

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees 5 min. op laag vuur.
  2. Snipper ondertussen de uien grof. Voeg de ui en suiker toe aan het vlees en bak 10 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat omscheppend lichtbruin kleuren. Voeg de azijn, bouillon, kruidnagels en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de hachee op laag vuur ca. 3 uur sudderen tot het vlees gaar en boterzacht is. Haal na 2½ uur de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken.
  3. Neem de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan en breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek of snijd uit 2 rollen vers bladerdeeg 12 rondjes (ø 12 cm). Verdeel de koude hachee over de onderste helft van elk deegrondje. Vouw de rondjes dubbel en duw de randen op elkaar met de tanden van een vork. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 1 losgeklopte eidooier. Bak ze in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

combinatietip:

Bak voor 4 personen 700 g (oven)frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de hachee tot deze in kleine draadjes uit elkaar valt en serveer op of bij de frites. Lekker met mayonaise.

combinatietip:

Je kunt bijvoorbeeld alle hachee in één keer gebruiken in een ovenschotel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de hachee in een ovenschaal en dek af met 900 g aardappelpuree (zelfgemaakt of kanten- klaar). Bestrooi met 30 g panko (Japans broodkruim) of paneermeel. Verdeel er 50 g boter in klontjes over. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en rodekool.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Langzaam gegaarde hachee

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lang­zaam ge­gaar­de ha­chee

1
1
  • 750 g rib/runderlappen
  • 25 g boter

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees 5 min. op laag vuur.

2
2
  • 2 uien
  • ½ el donkere basterdsuiker

Snipper ondertussen de uien grof. Voeg de ui en suiker toe aan het vlees en bak 10 min. op laag vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 el bloem
  • 3 el balsamicoazijn
  • 400 ml vleesbouillon
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes

Voeg de bloem toe en laat omscheppend lichtbruin kleuren. Voeg de azijn, bouillon, kruidnagels en laurierblaadjes toe.

4
4

Breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de hachee op laag vuur ca. 3 uur sudderen tot het vlees gaar en boterzacht is.

5
5

Haal na 2½ uur de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken.

6
6

Neem de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan en breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek of snijd uit 2 rollen vers bladerdeeg 12 rondjes (ø 12 cm). Verdeel de koude hachee over de onderste helft van elk deegrondje. Vouw de rondjes dubbel en duw de randen op elkaar met de tanden van een vork. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 1 losgeklopte eidooier. Bak ze in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

combinatietip:

Bak voor 4 personen 700 g (oven)frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de hachee tot deze in kleine draadjes uit elkaar valt en serveer op of bij de frites. Lekker met mayonaise.

combinatietip:

Je kunt bijvoorbeeld alle hachee in één keer gebruiken in een ovenschotel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de hachee in een ovenschaal en dek af met 900 g aardappelpuree (zelfgemaakt of kanten- klaar). Bestrooi met 30 g panko (Japans broodkruim) of paneermeel. Verdeel er 50 g boter in klontjes over. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en rodekool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.