bewaar
Langzaam gegaarde hachee
Langzaam gegaarde hachee
bewaar

Langzaam gegaarde hachee

Hachee is de reden waarom we van de winter houden. Laat het lekker lang sudderen, dan is-ie op z'n best.

20 min. bereiden
3 uur wachten
373waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

runderlap

25 g

ongezouten roomboter

2

uien

½ el

donkere basterdsuiker

1 el

tarwebloem

3 el

balsamicoazijn

400 ml

rundvleesbouillon van tablet

4

kruidnagels

2

gedroogde laurierblaadjes

Hachee is de reden waarom we van de winter houden. Laat het lekker lang sudderen, dan is-ie op z'n best.

Aan de slag

1

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees 5 min. op laag vuur.

2

Snipper ondertussen de uien grof. Voeg de ui en suiker toe aan het vlees en bak 10 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat omscheppend lichtbruin kleuren. Voeg de azijn, bouillon, kruidnagels en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de hachee op laag vuur ca. 3 uur sudderen tot het vlees gaar en boterzacht is. Haal na 2½ uur de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken.

3

Neem de kruidnagels en laurierblaadjes uit de pan en breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipVerwarm de oven voor op 180 °C. Steek of snijd uit 2 rollen vers bladerdeeg 12 rondjes (ø 12 cm). Verdeel de koude hachee over de onderste helft van elk deegrondje. Vouw de rondjes dubbel en duw de randen op elkaar met de tanden van een vork. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 1 losgeklopte eidooier. Bak ze in ca. 20 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven.

combinatietipBak voor 4 personen 700 g (oven)frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de hachee tot deze in kleine draadjes uit elkaar valt en serveer op of bij de frites. Lekker met mayonaise.

combinatietipJe kunt bijvoorbeeld alle hachee in één keer gebruiken in een ovenschotel. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de hachee in een ovenschaal en dek af met 900 g aardappelpuree (zelfgemaakt of kanten- klaar). Bestrooi met 30 g panko (Japans broodkruim) of paneermeel. Verdeel er 50 g boter in klontjes over. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

combinatietipLekker met aardappelpuree en rodekool.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.