bewaar
Slasoep met komkommer
Slasoep met komkommer
bewaar

Slasoep met komkommer

20 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kropsla

½

komkommer

125 ml

crème fraîche

1 kleine

ui

2 eetlepels

olijfolie

1

kippenbouillontablet

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Was en droog de sla en snijd de bladen in repen. Fruit het uitje in een soeppan in de olie, tot het goudbruin is. Roer de sla en de helft van de komkommer erdoor en bak het al omscheppend 2 minuten mee. Schep de crème fraîche door de groenten, verkruimel het kippenbouillontablet erboven en schenk er 1 liter water bij. Laat de soep aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de soep 7-8 minuten trekken. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over vier bekers of diepe borden en strooi de rest van de komkommer erover.