bewaar
Slasoep met radicchio en amandelen
Slasoep met radicchio en amandelen
bewaar

Slasoep met radicchio en amandelen

15 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

amandelschaafsel

25 g

boter

3

sjalotjes

1 zak

gemengde radicchio salade

2

kippenbouillontabletten

2 el

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

In droge koekenpan amandelen goudbruin roosteren. In (soep)pan boter verhitten. Sjalot 3 min. zachtjes bakken. Sla al omscheppend 1 min. meebakken. Bouillontabletten en 8 dl water toevoegen. Soep aan de kook brengen en 5 min. zachtjes koken. Helft van amandelen door soep roeren. Soep met staafmixer of in keukenmachine glad pureren. Opnieuw zachtjes aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren en soep op smaak brengen met peper. Soep in kommen scheppen en rest van amandelen erover verdelen. Lekker met vers geroosterd witbrood.

tip

algemeenook lekker als voorgerecht.