bewaar
Romige bloemkoolsoep met amandelen
Romige bloemkoolsoep met amandelen
bewaar

Romige bloemkoolsoep met amandelen

15 min. bereiden
133waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kleine

ui

1 teentje

knoflook

1 eetlepel

olijfolie

350 g

panklare bloemkoolroosjes

1½

groentebouillontablet

½ zakje

amandelschaafsel

125 ml

crème fraîche

1½ eetlepel

citroensap

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Fruit in een soeppan de ui en knoflook in de olie ca 1 minuut. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze al omscheppend 1 minuut mee; de bloemkool mag niet bruin kleuren. Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 750 ml heet water bij. Laat de soep aan de kook komen. Zet het vuur lager en laat de soep 10 minuten zacht koken tot de bloemkool gaar is. Rooster intussen al omscheppend het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Schep het amandelschaafsel op een bord. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Meng de crème fraîche en het citroensap erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Warm de soep nog even door tot hij goed heet is. Verdeel de soep over vier kommen of diepe borden en strooi er het amandelschaafsel over.