bewaar
Knolselderij-bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten
Knolselderij-bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten
bewaar

Knolselderij-bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten

Bloemkool + kikkererwten + knolselderij = een snelle romige soep.

25 min. bereiden
15 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kikkererwten in blik

1 el

paprikapoeder

3 el

milde olijfolie

1

robuust stokbrood bruin

1

knolselderij

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

400 g

bloemkoolroosjes

7½ g

verse tijm

1200 ml

kraanwater

1

Maggi groentebouillontablet minder zout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer

Bloemkool + kikkererwten + knolselderij = een snelle romige soep.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng met de paprikapoeder, peper en 1⁄3 van de olie op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. in het midden van de oven. Bak de laatste minuten het stokbrood mee in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3

Verhit de rest van de olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de ui 3 min. Voeg de knolselderij, bloemkool, knoflook en tijm toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg het water en de bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer glad.

4

Verdeel de soep over kommen. Garneer met de geroosterde kikkererwten. Serveer met het stokbrood.

bewaartipEet je met twee? Bewaar de helft van de soep en de helft van de kikkererwten (de kikkererwten in een luchtdicht zakje of bakje apart van de soep) voor de lunch of het avondeten de volgende dag.

Knolselderij snijden

Instructievideo - 00:44 min.