Knol­sel­de­rij-bloem­kool­soep met ge­roos­ter­de kik­ker­erw­ten

Bloemkool + kikkererwten + knolselderij = een snelle romige soep.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(3) waardeer
hoofdgerecht Bloemkool + kikkererwten + knolselderij = een snelle romige soep. 4 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de kikkererwten uit de zak en dep droog met keukenpapier. Meng met de paprikapoeder, peper, eventueel zout en ⅓ van de olie op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de voorverwarmde oven.
  2. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in gelijke stukken van 2 x 2 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Verhit de rest van de olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de ui 3 min. Voeg de knolselderij, bloemkool, knoflook en tijm toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg het water en de bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Verdeel over de kommen. Garneer met de geroosterde kikkererwten. Serveer met het stokbrood.
video

Knol­sel­de­rij snij­den

instructievideo - 00:44 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 39-40

Knolselderij-bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij-bloem­kool­soep met ge­roos­ter­de kik­ker­erw­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 225 g Hak kikkererwten in zak
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el milde olijfolie

Schep de kikkererwten uit de zak en dep droog met keukenpapier. Meng met de paprikapoeder, peper, eventueel zout en de olie op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3

Rooster ca. 15 min. in het midden van de voorverwarmde oven.

4
4
  • 1 knolselderij

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in gelijke stukken van 2 x 2 cm.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

5
5
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

6
6
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 7½ g verse tijm

Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

7
7
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een soeppan met dikke bodem.

8
8

Fruit de ui 3 min. Voeg de knolselderij, bloemkool, knoflook en tijm toe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee.

9
9
  • 1200 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Voeg het water en de bouillontablet toe, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken.

10
10

Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa.

11
11
  • 1 vers meergranen stokbrood

Verdeel over 4 kommen. Garneer met de geroosterde kikkererwten. Serveer met het stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.