Ge­zon­de broc­coli­soep

Groen = gezond, we love it! Lekker met zelfgemaakte croutons.

(0) waardeer
voorgerecht Groen = gezond, we love it! Lekker met zelfgemaakte croutons. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in stukken en de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook en ui 1 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, gedroogd selderijblad, basilicumblaadjes, het bouillontablet en het kokend water toe en breng aan de kook.
  2. Zet het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 12 min. zachtjes koken. Neem de pan met broccoli van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper.

combinatietip:

Lekker met zelfgemaakte croutons. Snijd hiervoor 2 sneetjes Liefde & Passie speltbrood in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de croutons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 4 g
    waarvan suikers 2 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Gezonde broccolisoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de broc­coli­soep

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g broccoli

Snijd de ui in stukken en de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes.

2
2
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook en ui 1 min. op laag vuur.

3
3
  • 2 tl gedroogd selderijblad
  • 15 g verse basilicum
  • 1 Maggi groentebouillontablet minder zout
  • 750 ml kokend water

Voeg de broccoli, gedroogd selderijblad, basilicumblaadjes, het bouillontablet en het kokend water toe en breng aan de kook.

4
4

Zet het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 12 min. zachtjes koken.

5
5

Neem de pan met broccoli van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper.

combinatietip:

Lekker met zelfgemaakte croutons. Snijd hiervoor 2 sneetjes Liefde & Passie speltbrood in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de croutons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.