bewaar
Gezonde broccolisoep
Gezonde broccolisoep
bewaar

Gezonde broccolisoep

Groen = gezond, we love it! Lekker met zelfgemaakte croutons.

20 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

500 g

broccoli

1 el

milde olijfolie

2 tl

gedroogd selderijblad

15 g

verse basilicum

1

Maggi groentebouillontablet minder zout

750 ml

kokend water

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Groen = gezond, we love it! Lekker met zelfgemaakte croutons.

Aan de slag

1

Snijd de ui in stukken en de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes.

2

Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook en ui 1 min. op laag vuur. Voeg de broccoli, gedroogd selderijblad, blaadjes van de basilicum, het bouillontablet en het kokend water toe en breng aan de kook.

3

Zet het vuur laag en laat de soep met de deksel op de pan 12 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper.

tip

combinatietipLekker met zelfgemaakte croutons. Snijd hiervoor 2 sneetjes volkoren brood in blokjes van 1 cm. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de croutons op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper.