Aardappel-broccolisoep met volkoren kruiden crostini
Wanneer soep het lekkerst is? Als je er kruidencrostini in kunt dippen natuurlijk!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 meergranen boulogne stokbrood
- 1 middelgrote ui
- 2 tenen knoflook
- 200 g kruimige aardappelen
- 4 el milde olijfolie
- 1 groentebouillontablet minder zout
- 1.1 liter water
- 600 g broccoli
- 4 takjes verse rozemarijn
- 7½ g verse tijm
- 7½ g verse peterselie
- 100 g zuivelspread naturel
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het stokbrood in 12 schuine sneetjes (per 4 personen). Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster circa 10 minuten in het midden van de oven.
- Snijd ondertussen de ui in stukken en snijd de helft van de knoflook in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Verhit ¼ van de olie in een soeppan en fruit de gesneden knoflook en ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, het bouillonblokje en het kokende water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag, laat de soep met de deksel schuin op de pan 5 minuten zachtjes koken.
- Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg toe en kook nog 10 minuten.
- Haal ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd deze kruiden fijn en meng met de rest van de olie. Breng op smaak met peper.
- Neem de crostini uit de oven. Halveer de rest van de knoflook, wrijf de crostini ermee in en besmeer met de kruidenolie.
- Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en serveer met de kruidencrostini. Snijd de peterselie fijn. Serveer de soep met zuivelspread en de peterselie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 15 g
-
koolhydraten 37 g
waarvan suikers 5 g -
vet 24 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 520 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Aardappel-broccolisoep met volkoren kruiden crostini
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappel-broccolisoep met volkoren kruiden crostini
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 1 meergranen boulogne stokbrood
Snijd het stokbrood in 12 schuine sneetjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster circa 10 minuten in het midden van de oven.
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 200 g kruimige aardappelen
Snijd ondertussen de ui in stukken en snijd de knoflook in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm.
- 1 el milde olijfolie
Verhit de olie in een soeppan en fruit de gesneden knoflook en ui 2 minuten op laag vuur.
- 1 groentebouillontablet minder zout
- 1.1 liter water
Voeg de aardappelen, het bouillonblokje en het kokende water toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag, laat de soep met de deksel schuin op de pan 5 minuten zachtjes koken.
- 600 g broccoli
Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg toe en kook nog 10 minuten.
- 4 takjes verse rozemarijn
- 7½ g verse tijm
Haal ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en ris de blaadjes van de takjes tijm.
- 3 el milde olijfolie
Snijd deze kruiden fijn en meng met de olie. Breng op smaak met peper.
- 1 teen knoflook
Neem de crostini uit de oven. Halveer de knoflook, wrijf de crostini ermee in en besmeer met de kruidenolie.
Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.
- 7½ g verse peterselie
- 100 g zuivelspread naturel
Breng op smaak met peper en serveer met de kruidencrostini. Snijd de peterselie fijn. Serveer de soep met zuivelspread en de peterselie.