bewaar
Broccolisoep met soepgroenten en broodkruim
Broccolisoep met soepgroenten en broodkruim
bewaar

Broccolisoep met soepgroenten en broodkruim

Soep & snel = de perfecte lunch!

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

broccoli

4 el

milde olijfolie

250 g

fijne soepgroente

½

groentebouillontablet minder zout

750 ml

kokend water

2 tenen

knoflook

10 g

verse selderij

6 sneetjes

volkorenbrood

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Soep & snel = de perfecte lunch!

Aan de slag

1

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Verhit ¼ van de olie in een (soep)pan en bak de soepgroente 3 min. Voeg de broccoli, het halve bouillonblokje en het kokend water toe. Breng opnieuw aan de kook en kook 10 min.

2

Snijd ondertussen de knoflook en selderij fijn. Snijd het brood in zo klein mogelijke blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het brood 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg na 4 min. de knoflook toe. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met peper. Hak het brood eventueel nog iets fijner.

3

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het broodkruim en selderij.

algemeenDeze soep kun je goed een dag van tevoren maken. Bestrooi pas voor het serveren met het broodkruim en de selderij.

algemeenHet bouillonblokje is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.