Broc­coli­soep met soep­groen­ten en brood­kruim

Soep & snel = de perfecte lunch!

(0) waardeer
lunch Soep & snel = de perfecte lunch! 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Verhit ¼ van de olie in een (soep)pan en bak de soepgroente 3 min. Voeg de broccoli, het halve bouillonblokje en het kokend water toe. Breng opnieuw aan de kook en kook 10 min.
  2. Snijd ondertussen de knoflook en selderij fijn. Snijd het brood in zo klein mogelijke blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het brood 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Voeg na 4 min. de knoflook toe. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met peper. Hak het brood eventueel nog iets fijner.
  3. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het broodkruim en selderij.

Tip:

Deze soep kun je goed een dag van tevoren maken. Bestrooi pas voor het serveren met het broodkruim en de selderij.

Tip:

Het bouillonblokje is een ‘dagkeuze’ en past niet in de Schijf van Vijf. Wil je eten volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, dan kun je per dag 3 tot 5 keer iets kleins (de ‘dagkeuze’) buiten de Schijf kiezen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 24 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Beter Eten Gezond Vooruit

Broccolisoep met soepgroenten en broodkruim

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­coli­soep met soep­groen­ten en brood­kruim

1
1
  • 300 g broccoli
  • 1 el milde olijfolie
  • 250 g fijne soepgroente

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Verhit de olie in een (soep)pan en bak de soepgroente 3 min.

2
2
  • ½ groentebouillontablet minder zout
  • 750 ml kokend water

Voeg de broccoli, het bouillonblokje en het kokend water toe. Breng opnieuw aan de kook en kook 10 min.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g verse selderij
  • 6 sneetjes volkorenbrood

Snijd ondertussen de knoflook en selderij fijn. Snijd het brood in zo klein mogelijke blokjes.

4
4
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het brood 8 min. al omscheppend op middelhoog vuur.

5
5

Voeg na 4 min. de knoflook toe. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met peper. Hak het brood eventueel nog iets fijner.

6
6

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het broodkruim en selderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.