Ge­roos­ter­de bloem­kool­soep met wor­tel­pe­ter­se­lie & krui­den­olie

De groenten voor de soep rooster je in de oven en serveer je met kruidenolie en zelfgemaakte croutons.

(2) waardeer
voorgerecht De groenten voor de soep rooster je in de oven en serveer je met kruidenolie en zelfgemaakte croutons. 2 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken van 2 cm. Verdeel met de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ¼ van de olie en eventueel zout.
  2. Rooster de groenten ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om. Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en verdeel over een met bakpapier bekleed rooster. Rooster de laatste 10 min. onder de groenten in de oven.
  3. Maak ondertussen de kruidenolie. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn. Doe samen met de rest van de olie en 1 el water (per 2 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Doe de geroosterde groenten met de bouillontablet en 500 ml water (per 2 personen) in een pan en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.
  5. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en besprenkel met wat kruidenolie. Serveer de croutons erbij.

Tip:

Je kunt de soep en kruidenolie 1 dag van tevoren maken. Bewaar beide afgedekt in de koelkast en verwarm de soep voor het serveren op laag vuur. Laat de olie op kamertemperatuur komen. De croutons kun je 4 uur van tevoren maken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Vegabox 2018 , Allerhande Kerstbox 2018

Geroosterde bloemkoolsoep met wortelpeterselie & kruidenolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de bloem­kool­soep met wor­tel­pe­ter­se­lie & krui­den­olie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 200 g wortelpeterselie

Schil de wortelpeterselie en snijd in gelijke stukken van 2 cm.

3
3
  • 200 g koelverse bloemkoolroosjes
  • 1 el traditionele olijfolie

Verdeel met de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie en eventueel zout.

4
4

Rooster de groenten ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.

5
5
  • 1 ciabattina

Scheur ondertussen de ciabattina in stukken en verdeel over een met bakpapier bekleed rooster.

6
6

Rooster de laatste 10 min. onder de groenten in de oven.

7
7
  • 7½ g kruidenboterkruiden

Maak ondertussen de kruidenolie. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en snijd fijn.

8
8
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 15 ml kraanwater

Doe samen met de rest van de olie en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 ml kraanwater

Doe de geroosterde groenten met de bouillontablet en het water in een pan en breng aan de kook.

10
10

Laat 5 min. op laag vuur koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer.

11
11

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en besprenkel met wat kruidenolie. Serveer de croutons erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.