bewaar
Gele-paprikasoep
Gele-paprikasoep
bewaar

Gele-paprikasoep

Paprikasoep kun je net zo goed maken met gele paprika's. Net zo kleurrijk en al in 15 min. op tafel.

15 min. bereiden
374waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

1 teen

knoflook

2 el

milde olijfolie

465 g

geroosterde gele paprika's in pot

1

groentebouillontablet

500 ml

kokend water

100 ml

droge witte wijn

2 tl

tabasco

125 g

crème fraîche

½ bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Paprikasoep kun je net zo goed maken met gele paprika's. Net zo kleurrijk en al in 15 min. op tafel.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook 2 min. in de paprika-olie op middelhoog vuur.

2

Laat ondertussen de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd in reepjes. Voeg de paprikareepjes, bouillontablet, het water en de wijn toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken.

3

Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met tabasco en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe borden en verdeel de crème fraîche erover. Garneer met tuinkers.

serveertipOok lekker als amuse.