bewaar
Paprikasoep met aubergine
Paprikasoep met aubergine
bewaar

Paprikasoep met aubergine

Je roostert de aubergines. Dat zorgt voor extra smaak.

30 min. bereiden
132waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

3 el

traditionele olijfolie

50 g

diepvries Italiaanse kruiden

465 g

geroosterde rode paprika's in pot

500 g

gezeefde tomaten in pak

2

groentebouillontabletten

200 ml

water

200 g

witte kaasblokjes

4

meergranen afbakpistolets

Je roostert de aubergines. Dat zorgt voor extra smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Maak de aubergines schoon, snijd in lange repen en leg op de bakplaat. Besprenkel met zout en de helft van de olie. Rooster de auberginerepen ca. 15 min.

2

Verhit de rest van de olie in een soeppan. Bak de kruiden en de helft van de paprika's ca. 1 min. Voeg de gezeefde tomaten toe en pureer het geheel. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Laat de soep zacht koken.

3

Snijd de rest van de paprika's in blokjes. Snijd de auberginerepen in blokjes. Roer de groenteblokjes door de soep. Breng de soep pittig op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verkruimel de kaasblokjes. Smelt de helft van de kaas in de soep. Serveer de soep in grote kommen met de pistolets. Strooi de rest van de kaas erover.

Paprikasoep met aubergine

Je roostert de aubergines. Dat zorgt voor extra smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig