Pa­pri­kasoep met au­ber­gi­ne

Je roostert de aubergines. Dat zorgt voor extra smaak.

(127) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Je roostert de aubergines. Dat zorgt voor extra smaak. 4 personen
3 127

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Maak de aubergines schoon, snijd in lange repen en leg op de bakplaat. Besprenkel met zout en de helft van de olie. Rooster de auberginerepen ca. 15 min.
  2. Verhit de rest van de olie in een soeppan. Bak de kruiden en de helft van de paprika's ca. 1 min. Voeg de gezeefde tomaten toe en pureer het geheel. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Laat de soep zacht koken.
  3. Snijd de rest van de paprika's in blokjes. Snijd de auberginerepen in blokjes. Roer de groenteblokjes door de soep. Breng de soep pittig op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verkruimel de kaasblokjes. Smelt de helft van de kaas in de soep. Serveer de soep in grote kommen met de pistolets. Strooi de rest van de kaas erover.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 50-51

Paprikasoep met aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­kasoep met au­ber­gi­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.

2
2
  • 2 aubergines
  • 1½ el traditionele olijfolie

Maak de aubergines schoon, snijd in lange repen en leg op de bakplaat. Besprenkel met zout en de olie. Rooster de auberginerepen ca. 15 min.

3
3
  • 1½ el traditionele olijfolie
  • 50 g diepvries Italiaanse kruiden
  • 465 g geroosterde rode paprika's in pot
  • 500 g gezeefde tomaten in pak
  • 2 groentebouillontabletten
  • 200 ml water

Verhit de rest van de olie in een soeppan. Bak de kruiden en de helft van de paprika's ca. 1 min. Voeg de gezeefde tomaten toe en pureer het geheel. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Laat de soep zacht koken.

4
4

Snijd de rest van de paprika's in blokjes. Snijd de auberginerepen in blokjes. Roer de groenteblokjes door de soep. Breng de soep pittig op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 200 g witte kaasblokjes
  • 4 meergranen afbakpistolets

Verkruimel de kaasblokjes. Smelt de helft van de kaas in de soep. Serveer de soep in grote kommen met de pistolets. Strooi de rest van de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.