bewaar
Paprikasoep met aubergine
Paprikasoep met aubergine
bewaar

Paprikasoep met aubergine

Je roostert de aubergines. Dat zorgt voor extra smaak.

30 min. bereiden
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

3 el

traditionele olijfolie

50 g

diepvries Italiaanse kruiden

465 g

geroosterde rode paprika's in pot

500 g

gezeefde tomaten in pak

2

groentebouillontabletten

200 ml

water

200 g

witte kaasblokjes

4

meergranen afbakpistolets

Je roostert de aubergines. Dat zorgt voor extra smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Maak de aubergines schoon, snijd in lange repen en leg op de bakplaat. Besprenkel met zout en de helft van de olie. Rooster de auberginerepen ca. 15 min.

2

Verhit de rest van de olie in een soeppan. Bak de kruiden en de helft van de paprika's ca. 1 min. Voeg de gezeefde tomaten toe en pureer het geheel. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Laat de soep zacht koken.

3

Snijd de rest van de paprika's in blokjes. Snijd de auberginerepen in blokjes. Roer de groenteblokjes door de soep. Breng de soep pittig op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verkruimel de kaasblokjes. Smelt de helft van de kaas in de soep. Serveer de soep in grote kommen met de pistolets. Strooi de rest van de kaas erover.