Paprikasoep met aubergine
Je roostert de aubergines. Dat zorgt voor extra smaak.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 aubergines (ca. 500 g)
- 3 el traditionele olijfolie
- 50 g diepvries Italiaanse kruiden
- 465 g geroosterde rode paprika's in pot
- 500 g gezeefde tomaten in pak
- 2 groentebouillontabletten
- 200 ml water
- 200 g witte kaasblokjes
- 4 meergranen afbakpistolets
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Maak de aubergines schoon, snijd in lange repen en leg op de bakplaat. Besprenkel met zout en de helft van de olie. Rooster de auberginerepen ca. 15 min.
- Verhit de rest van de olie in een soeppan. Bak de kruiden en de helft van de paprika's ca. 1 min. Voeg de gezeefde tomaten toe en pureer het geheel. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Laat de soep zacht koken.
- Snijd de rest van de paprika's in blokjes. Snijd de auberginerepen in blokjes. Roer de groenteblokjes door de soep. Breng de soep pittig op smaak met peper en eventueel zout.
- Verkruimel de kaasblokjes. Smelt de helft van de kaas in de soep. Serveer de soep in grote kommen met de pistolets. Strooi de rest van de kaas erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 370 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 35 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Paprikasoep met aubergine
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paprikasoep met aubergine
Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.
- 2 aubergines
- 1½ el traditionele olijfolie
Maak de aubergines schoon, snijd in lange repen en leg op de bakplaat. Besprenkel met zout en de olie. Rooster de auberginerepen ca. 15 min.
- 1½ el traditionele olijfolie
- 50 g diepvries Italiaanse kruiden
- 465 g geroosterde rode paprika's in pot
- 500 g gezeefde tomaten in pak
- 2 groentebouillontabletten
- 200 ml water
Verhit de rest van de olie in een soeppan. Bak de kruiden en de helft van de paprika's ca. 1 min. Voeg de gezeefde tomaten toe en pureer het geheel. Voeg de bouillontabletten en het water toe. Laat de soep zacht koken.
Snijd de rest van de paprika's in blokjes. Snijd de auberginerepen in blokjes. Roer de groenteblokjes door de soep. Breng de soep pittig op smaak met peper en eventueel zout.
- 200 g witte kaasblokjes
- 4 meergranen afbakpistolets
Verkruimel de kaasblokjes. Smelt de helft van de kaas in de soep. Serveer de soep in grote kommen met de pistolets. Strooi de rest van de kaas erover.