Pit­ti­ge pa­pri­kasoep met pijn­boom­pit­ten

De hot peppersauce geeft deze soep net wat extra's.

(122) waardeer
voorgerecht De hot peppersauce geeft deze soep net wat extra's. 4 personen
2 122

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de paprika's uitlekken. Pureer de helft van de paprika's in de keukenmachine. Snijd de rest van de paprika's in reepjes.
  2. Roer in een pan de tomatensoep, paprikapuree en het water door elkaar. Voeg de paprikareepjes toe en verwarm de soep zachtjes. Breng pittig op smaak met peppersauce en zout.
  3. Snijd de basilicum in reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Schep de soep in kommen en garneer met het basilicum en de pijnboompitten.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 965 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Pittige paprikasoep met pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge pa­pri­kasoep met pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 465 g geroosterde rode paprika's in pot

Laat de paprika's uitlekken. Pureer de helft van de paprika's in de keukenmachine. Snijd de rest van paprika's in reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 500 ml verse tomatencremesoep
  • 100 ml kraanwater

Roer in een pan de tomatensoep, paprikapuree en het water door elkaar.

3
3
  • 1 tl hot peppersauce

Voeg de paprikareepjes toe en verwarm de soep zachtjes. Breng pittig op smaak met peppersauce en zout.

4
4
  • 15 g verse basilicum

Snijd de basilicum in reepjes.

5
5
  • 20 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

6
6

Schep de soep in kommen en garneer met het basilicum en de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.