bewaar
Pittige paprikasoep met pijnboompitten
Pittige paprikasoep met pijnboompitten
bewaar

Pittige paprikasoep met pijnboompitten

De hot peppersauce geeft deze soep net wat extra's.

15 min. bereiden
licht pittig
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

465 g

geroosterde rode paprika's in pot

500 ml

verse tomatencremesoep

100 ml

kraanwater

1 tl

hot peppersauce

15 g

verse basilicum

20 g

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

De hot peppersauce geeft deze soep net wat extra's.

Aan de slag

1

Laat de paprika's uitlekken. Pureer de helft van de paprika's in de keukenmachine. Snijd de rest van de paprika's in reepjes.

2

Roer in een pan de tomatensoep, paprikapuree en het water door elkaar. Voeg de paprikareepjes toe en verwarm de soep zachtjes. Breng pittig op smaak met peppersauce en zout.

3

Snijd de basilicum in reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Schep de soep in kommen en garneer met het basilicum en de pijnboompitten.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.