Risotto met kip en groenten

Risotto zoals de Italianen 'm in de winter eten: met bleekselderij, peen, ui en kip.

560 kcal

45 min. bereiden

3.5/5

(704)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 liter water

    water

  • 2 kippenbouillontabletten

    kippenbouillontabletten

  • 1 middelgrote ui

    middelgrote ui

  • 250 gram winterpeen

    winterpeen

  • 1 stengel bleekselderij

    bleekselderij

  • 70 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 300 gram kipfiletblokjes

    kipfiletblokjes

  • 300 gram risottorijst

    risottorijst

  • 75 ml droge witte wijn

    droge witte wijn

  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas

    geraspte Parmezaanse kaas

2009 nr. 08 - Echt Italiaans

januari 2020 - januari 2020

Aan de slag

  1. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook en houd warm op laag vuur. Snipper de ui. Schil de wortel en snijd samen met de bleekselderij in blokjes. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en bak de kipfilet met peper en zout op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin.

  2. Schep de kip uit de pan op een bord. Fruit de ui, wortel en bleekselderij 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de rijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg steeds een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt. Voeg na 10 min. de kip toe aan de risotto.

  3. Roer de rest van de boter en de helft van de kaas door de risotto als deze beetgaar is en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de risotto 5 min. met de deksel op de pan staan. Bestrooi met de rest van de kaas.

  • algemeenBekijk de instructievideo: Risotto maken.
  • Risotto maken

    Instructievideo - 04:45 min.

Wat vond je van dit recept?

Risotto met kip en groenten

Risotto zoals de Italianen 'm in de winter eten: met bleekselderij, peen, ui en kip.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig