bewaar
Selderijrisotto met scamorza
Selderijrisotto met scamorza
bewaar

Selderijrisotto met scamorza

Viva Italia! Met dit klassieke mediterrane gerecht van risotto, kaas en spinazie proef je het zuiden.

30 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 stengels

bleekselderij

2 tenen

knoflook

30 g

ongezouten roomboter

300 g

risottorijst

125 ml

droge witte wijn

1 liter

kippenbouillon van tablet

165 g

scamorza (Italiaanse kaas)

1

citroen

40 g

verse selderij

100 g

verse spinazie

Viva Italia! Met dit klassieke mediterrane gerecht van risotto, kaas en spinazie proef je het zuiden.

Aan de slag

1

Snijd de bleekselderij in boogjes van 1 cm. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit de bleekselderij en knoflook in 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Blus af met de wijn en roer tot deze bijna helemaal is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

3

Snijd ondertussen de helft van de scamorza in blokjes en snijd de rest in dunne plakken. Rasp de gele schil van de citroen en pers ½ vrucht uit. Snijd de selderij fijn.

4

Neem de pan van het vuur, roer de blokjes scamorza, het citroenrasp, 1 el citroensap, de selderij en spinazie erdoor. Doe de deksel op de pan en laat 3 min. staan.

5

Verdeel de risotto over 4 borden en leg er plakjes scamorza op.

tip

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.