bewaar
Broodje sweet & sticky kip
Broodje sweet & sticky kip
bewaar

Broodje sweet & sticky kip

Konden we elke dag maar lunchen met dit broodje met heerlijk zoete kip.

12 min. bereiden
10 min. oventijd
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

AH Excellent afbakstokbroden

½

limoen

500 g

kipfilethaasjes

50 ml

zoete chilisaus

1 el

lichte sojasaus

2 el

arachideolie

4 el

mayonaise

70 g

veldsla

100 g

peen julienne

60 g

pittige kiemgroente

Konden we elke dag maar lunchen met dit broodje met heerlijk zoete kip.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C en bak het stokbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve vrucht en pers deze helft uit. Halveer de kipfilethaasjes in de lengte. Meng de chilisaus met de sojasaus, het limoenrasp en -sap. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip met de chili-sojasaus 6 min. op middelhoog vuur.

3

Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en halveer. Beleg de onderste helft van het stokbrood achtereenvolgens met de mayonaise, sla, peen julienne, kip en de pittige kiemgroente. Leg de bovenste helft erop en serveer direct.