Brood­je fri­can­deau ton­na­to

Een klassieker die nooit gaat vervelen: een knapperige pistolet met fricandeau en verse tonijnsaus.

(0) waardeer
lunch Een klassieker die nooit gaat vervelen: een knapperige pistolet met fricandeau en verse tonijnsaus. 4 personen

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoge beker. Voeg de helft van de kappertjes met aanhangend vocht, de mayonaise en de helft van het water toe. Pureer met de staafmixer tot een saus. Voeg de rest van het water toe als de saus te dik is.
  2. Halveer de pistoletjes en snijd alle broodjes open. Bestrijk alle helften met wat tonijnsaus. Verdeel de fricandeau over de broodjes en schep de rest van de tonijnsaus erop. Verdeel de rest van de kappertjes erover. Snijd wat bieslook fijn en strooi over de broodjes. Serveer direct.

bewaartip:

Maak met de rest van de bieslook de volgende dag een lekker ontbijt. Bak een roerei en bestrooi met wat fijn gesneden bieslook.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 400 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Broodje fricandeau tonnato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je fri­can­deau ton­na­to

1
1
  • 160 g tonijn in zonnebloemolie
  • ½ el kappertjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 el water

Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoge beker. Voeg de kappertjes met aanhangend vocht, de mayonaise en het water toe.

2
2
  • 1 el water

Pureer met de staafmixer tot een saus. Voeg het extra water toe als de saus te dik is.

3
3
  • 4 AH Excellent verse bruine pistolets

Halveer de pistoletjes en snijd alle broodjes open. Bestrijk alle helften met wat tonijnsaus.

4
4
  • 8 plakjes fricandeau
  • ½ el kappertjes

Verdeel de fricandeau over de broodjes en schep de rest van de tonijnsaus erop. Verdeel de rest van de kappertjes erover.

5
5
  • 25 g verse bieslook

Snijd wat bieslook fijn en strooi over de broodjes. Serveer direct.

bewaartip:

Maak met de rest van de bieslook de volgende dag een lekker ontbijt. Bak een roerei en bestrooi met wat fijn gesneden bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.