Kip­bur­ger ton­na­to

Kipgehakt met tonijnsaus op een gegrild broodje. Wat wil een mens nog meer?

(4) waardeer
hoofdgerecht Kipgehakt met tonijnsaus op een gegrild broodje. Wat wil een mens nog meer? 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • Staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoge beker. Voeg de helft van de kappertjes en 2/3 van de mayonaise toe en pureer met de staafmixer tot een dikke saus.
  2. Doe het kipgehakt in een kom en kneed de tabasco chipotle, peper en eventueel zout erdoor. Verdeel het gehakt in gelijke porties en vorm van elke portie een burger van Ø 10 cm. Gril de kipburgers in 10-12 min. bruin en gaar op de barbecue. Keer regelmatig om.
  3. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de tomaten in plakjes. Halveer de broodjes en bestrijk alle snijkanten met de rest van de mayonaise.
  4. Gril de broodjes op de snijkant 30 sec. op de barbecue. Beleg de onderkanten van de broodjes met de slablaadjes, tomaat, ui, de rest van de kappertjes en daarop de burgers. Verdeel de tonijnsaus erover en dek af met de bovenkanten van de broodjes.

Tip:

Het barbecuerooster schoonmaken gaat het makkelijkst als het rooster nog warm is. Neem een borstel met een lange steel, dan kun je ook tussen het grillen door af en toe borstelen zonder je handen te branden.

serveertip:

Houd je brood knapperig door eerst een blaadje sla en daarna pas de hamburger erop te leggen.

video

Kip­bur­ger ton­na­to

leuk-snel - 00:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 640 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kipburger tonnato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­bur­ger ton­na­to

1
1
  • 160 g tonijn in zonnebloemolie in blik

Steek de barbecue aan. Laat de tonijn uitlekken en doe in een hoge beker.

2
2
  • 1 el kappertjes
  • 2 el mayonaise

Voeg de kappertjes en de mayonaise toe en pureer met de staafmixer tot een dikke saus.

3
3
  • 600 g kipgehakt naturel
  • 2 tl Tabasco chipotle

Doe het kipgehakt in een kom en kneed de tabasco chipotle, peper en eventueel zout erdoor.

4
4

Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties (voor 4 personen) en vorm van elke portie een burger van Ø 10 cm.

5
5

Gril de kipburgers in 10-12 min. bruin en gaar op de barbecue. Keer regelmatig om.

6
6
  • 1 rode ui
  • 2 tastytom-trostomaten
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 el mayonaise

Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de tomaten in plakjes. Halveer de broodjes en bestrijk alle snijkanten met de rest van de mayonaise.

7
7

Gril de broodjes op de snijkant 30 sec. op de barbecue.

8
8
  • 4 blaadjes kropsla
  • 1 el kappertjes

Beleg de onderkanten van de broodjes met de slablaadjes, tomaat, ui, rest van de kappertjes en daarop de burgers.

9
9

Verdeel de tonijnsaus erover en dek af met de bovenkanten van de broodjes.

serveertip:

Houd je brood knapperig door eerst een blaadje sla en daarna pas de hamburger erop te leggen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.