Pol­lo ton­na­to met ru­co­la & kap­per­tjes

Vitello tonnato wordt pollo tonnato met kip en een saus van tonijn.

(5) waardeer
bijgerecht Vitello tonnato wordt pollo tonnato met kip en een saus van tonijn. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tonijn uitlekken. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Spoel de kappertjes onder koud stromend water. Doe de tonijn, ¾ van de kappertjes, 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) en de mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus. Breng op smaak met peper.
  2. Verdeel wat rucola over de bordjes en verdeel dakpansgewijs de kiprollade erover. Besprenkel met de tonijnsaus. Verdeel de rest van de kappertjes en de rest van de rucola erover en bestrooi met wat extra peper.

bereidingstip:

Je kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2018 nr. 12 - Feest , Receptkaart 2018 week 49-50

Pollo tonnato met rucola & kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pol­lo ton­na­to met ru­co­la & kap­per­tjes

1
1
  • 160 g tonijn in zonnebloemolie in blik
  • 100 g kappertjes in pot

Laat de tonijn uitlekken. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang het vocht op.

2
2

Spoel de kappertjes onder koud stromend water.

3
3
  • 4 el Zaanse halfvolle mayonaise

Doe de tonijn, ¾ van de kappertjes, 2 el kappertjesvocht (per 4 personen) en de mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een bijna gladde saus.

4
4

Breng op smaak met peper.

5
5
  • 40 g rucola
  • 120 g gegrilde kiprollade

Verdeel wat rucola over de bordjes en verdeel dakpansgewijs de kiprollade erover.

6
6

Besprenkel met de tonijnsaus. Verdeel de rest van de kappertjes en de rest van de rucola erover en bestrooi met wat extra peper.

bereidingstip:

Je kunt de tonijnsaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.