bewaar
Sandwich 'tonnato'
Sandwich 'tonnato'
bewaar

Sandwich 'tonnato'

Tonijn met venkel op een broodje, dat is een goede lunch.

10 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote eieren

160 g

tonijnstukken in water

60 g

kappertjes

6 el

citroenmayonaise

1

verse venkelknol

4

verse witte pistolets

75 g

veldsla

250 g

flinterdun gesneden kipfilet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Tonijn met venkel op een broodje, dat is een goede lunch.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in plakjes.

2

Laat ondertussen de tonijn en kappertjes apart uitlekken.

3

Doe de tonijn en citroenmayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer er de kappertjes door.

4

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel en snijd de rest in flinterdunne plakken.

5

Halveer de pistolets in de lengte en beleg achtereenvolgens met veldsla, venkel, kipfilet, ei en tonijnsaus. Bestrooi met peper, dek af met de bovenkant van het broodje en serveer.

tip

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.