Sand­wich 'ton­na­to'

Tonijn met venkel op een broodje, dat is een goede lunch.

(16) waardeer
mediterraan lunch Tonijn met venkel op een broodje, dat is een goede lunch. 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in plakjes.
  2. Laat ondertussen de tonijn en kappertjes apart uitlekken.
  3. Doe de tonijn en citroenmayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer er de kappertjes door.
  4. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel en snijd de rest in flinterdunne plakken.
  5. Halveer de pistolets in de lengte en beleg achtereenvolgens met veldsla, venkel, kipfilet, ei en tonijnsaus. Bestrooi met peper, dek af met de bovenkant van het broodje en serveer.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.595 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Sandwich 'tonnato'

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sand­wich 'ton­na­to'

1
1
  • 3 middelgrote eieren

Kook de eieren in 8 min. hard en laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en snijd in plakjes.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 160 g tonijnstukken in water
  • 60 g kappertjes

Laat ondertussen de tonijn en kappertjes apart uitlekken.

3
3
  • 6 el citroenmayonaise

Doe de tonijn en citroenmayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

4
4

Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer er de kappertjes door.

5
5
  • 1 verse venkelknol

Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkel en snijd de rest in flinterdunne plakken.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

6
6
  • 4 verse witte pistolets
  • 75 g veldsla
  • 250 g flinterdun gesneden kipfilet

Halveer de pistolets in de lengte en beleg achtereenvolgens met veldsla, venkel, kipfilet, ei en tonijnsaus.

7
7

Bestrooi met peper, dek af met de bovenkant van het broodje en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.