Sand­wich met ge­po­cheer­de kip & kool­sa­la­de

Door de kip te pocheren blijft hij mals en zacht en mals.

(62) waardeer
amerikaans lunch Door de kip te pocheren blijft hij mals en zacht en mals. 4 personen
4 62

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan het water met het zout aan de kook. Halveer de kipfilets in de lengte. Pocheer de kip in 10 min. gaar. Houd het water tegen de kook aan.
  2. Laat de coleslaw uitlekken. Snijd ondertussen de selderij fijn en meng met de coleslaw met de peen, rodekool en mayonaise en breng op smaak met peper.
  3. Leg de kipfilets op een bord en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar in plukjes en meng met de barbecuesaus.
  4. Snijd de ciabatta overlangs door en beleg de onderste helft met de helft van de coleslaw. Verdeel de kip erover en garneer met nog wat saus. Dek af met de bovenkant van het brood. Leg op een grote snijplank en snijd in stukken. Serveer de rest van de coleslaw apart erbij.

bereidingstip:

Snijd het brood in stukken en wikkel het in bakpapier. Knoop dicht met keukentouw en neem mee. Je kunt het brood een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar op een koele plek.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.225 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Sandwich met gepocheerde kip & koolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sand­wich met ge­po­cheer­de kip & kool­sa­la­de

1
1
  • 1 liter kraanwater
  • 1 el zout
  • 2 kipfilet

Breng in een pan het water met het zout aan de kook. Halveer de kipfilets in de lengte. Pocheer de kip in 10 min. gaar. Houd het water tegen de kook aan.

2
2
  • 20 g verse selderij
  • 250 g coleslaw rauwkost
  • 150 g peen julienne
  • 200 g gesneden rodekool
  • 3 el mayonaise

Snijd de blaadjes van de selderij fijn. Laat de coleslaw uitlekken. Meng met de peen, rodekool, selderij en mayonaise en breng op smaak met peper.

3
3
  • 4 el Amerikaanse barbecuesaus

Leg de kipfilets op een bord en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar in plukjes en meng met de barbecuesaus.

4
4
  • 1 verse ciabatta

Snijd de ciabatta overlangs door en beleg de onderste helft met de helft van de coleslaw.

5
5

Verdeel de kip erover en garneer met nog wat saus. Dek af met de bovenkant van het brood. Leg op een grote snijplank en snijd in stukken.

6
6

Serveer de rest van de coleslaw apart erbij.

bereidingstip:

Snijd het brood in stukken en wikkel het in bakpapier. Knoop dicht met keukentouw en neem mee. Je kunt het brood een ½ dag van tevoren bereiden. Bewaar op een koele plek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.