Brood­je bal met au­gurk, pic­ca­lil­ly en ro­de­kool­sa­la­de

Broodje bal nieuwe stijl: op een knapperige pistolet met piccalilly.

(13) waardeer
hollands hoofdgerecht Broodje bal nieuwe stijl: op een knapperige pistolet met piccalilly. 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Meng ondertussen de rodekool met de coleslaw. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd de pistoletjes open. Snijd de gehaktballen in plakken. Beleg de broodjes met de augurk en plakjes gehakt en verdeel de piccalilly erover. Serveer met de rodekoolsalade.

variatietip:

Vervang de piccalilly met 1 el grove mosterd gemengd met 2 el mayonaise.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.180 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Broodje bal met augurk, piccalilly en rodekoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je bal met au­gurk, pic­ca­lil­ly en ro­de­kool­sa­la­de

1
1
  • 3 voorgegaarde gehaktballen

Verwarm de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

2
2
  • 600 g gesneden rodekool
  • 250 g coleslaw rauwkost

Meng ondertussen de rodekool met de coleslaw. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 verse pistolets

Snijd de pistoletjes open. Snijd de gehaktballen in plakken.

4
4
  • 100 g zoetzure augurken
  • 4 el piccalilly

Beleg de broodjes met de augurk en plakjes gehakt en verdeel de piccalilly erover. Serveer met de rodekoolsalade.

variatietip:

Vervang de piccalilly met 1 el grove mosterd gemengd met 2 el mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.