bewaar
Broodje Aziatische visburger met sla
Broodje Aziatische visburger met sla
bewaar

Broodje Aziatische visburger met sla

Lekker snel, lekker vis én lekker goedkoop. Deze visburger zet je voor minder dan 3 euro op tafel.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

verse pangasiusfilet

3

beschuiten

1

limoen

35 g

yellow currypaste

1 el

maizena

3

bosuien

4

witte afbak pistolets

300 g

gemengde sla

300 g

gesneden rodekool

1 el

sesamolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • bakpapier

Lekker snel, lekker vis én lekker goedkoop. Deze visburger zet je voor minder dan 3 euro op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Dep de vis droog en snijd in grove stukken. Verkruimel de beschuiten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

2

Doe de vis, beschuit, het limoenrasp, de currypasta en maizena in een kom en pureer met de staafmixer tot een samenhangend geheel. Snijd de bosuitjes in ringen en voeg de helft toe. Vorm van het mengsel met vochtige handen 4 visburgers en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de broodjes ernaast en bak de broodjes en visburgers ca. 10 min. in het midden van de oven.

3

Meng ondertussen 2 el limoensap, de rest van de bosui, de sla, rodekool en olie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de broodjes en visburgers uit de oven. Snijd de broodjes open en beleg met wat salade en een burger. Serveer met de rest van de sla.

tip

combinatietipLekker met: zoete chilisaus.

Broodje Aziatische visburger met sla

Instructievideo - 02:05 min.