bewaar
Aziatische maaltijdsalade
Aziatische maaltijdsalade
bewaar

Aziatische maaltijdsalade

Een dagje geen vlees? Deze salade ziet er prachtig uit en is ook nog eens heel smaakvol.

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 el

sesamzaad

3 el

arachideolie

180 g

tofu roerbakreepjes

2½ el

sojasaus

200 g

bloemkoolrijst

300 g

gesneden rodekool

1

limoen

1

avocado

Een dagje geen vlees? Deze salade ziet er prachtig uit en is ook nog eens heel smaakvol.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 3 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ondertussen 1/3 van de olie in een andere koekenpan en roerbak de tofu reepjes met iets minder dan de helft van de sojasaus op middelhoog vuur in 4 min. krokant.

2

Verdeel de bloemkoolrijst over een grote schaal en bestrooi met de rodekool. Rasp de groene schil van de limoen in een schaaltje, halveer en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in plakjes. Besprenkel met wat limoensap en verdeel over de salade.

3

Maak in het schaaltje met limoenrasp een dressing van de rest van de olie, de rest van de sojasaus en de rest van het limoensap. Breng op smaak met peper. Besprenkel de salade met de dressing, verdeel de tofureepjes erover en bestrooi met het sesamzaad.

variatietipLekker met verse koriander en srirachasaus (pittige chilisaus).