bewaar
Maaltijdsalade met biefstukpuntjes
Maaltijdsalade met biefstukpuntjes
bewaar

Maaltijdsalade met biefstukpuntjes

Frisse, goedgevulde salade die lekker snel op tafel staat.

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

quinoa

2 stuks

koolrabi

3 el

arachideolie

300 g

biefstukpuntjes

2 stuks

limoen

3 cm

verse gember

2 el

acaciahoning

150 g

peen julienne

200 g

gesneden ijsbergsla

Frisse, goedgevulde salade die lekker snel op tafel staat.

Aan de slag

1

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Schil ondertussen de koolrabi's en snijd ze in plakken en vervolgens in reepjes van l cm breed.

3

Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de bielstukpuntjes 4 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smook met peper en zout.

4

Rasp ondertussen de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Schil en rasp de gember. Klop 3 el limoensap, het rasp van de limoen en gember met de honing en de rest van de olie tot een dressing.

5

Schep de quinoa, koolrabi, peen, ijsbergsla en dressing door elkaar. Garneer met de biefstukpuntjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

combinatietipLekker met in ringetjes gesneden bosui.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.