bewaar
Maaltijdsalade met quinoa, soja, zalm en Japanse roerbak
Maaltijdsalade met quinoa, soja, zalm en Japanse roerbak
bewaar

Maaltijdsalade met quinoa, soja, zalm en Japanse roerbak

Sojasaus als zoutvervanger én smaakmaker in een salade: wát een ontdekking!

15 min. bereiden
127waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

quinoa

3 el

arachideolie

300 g

verse zalmfilet

4 el

sojasaus

2 kropjes

babyromainesla

2 cm

verse gember

400 g

wokgroente

2 el

gembersiroop

2 el

sesamolie

Sojasaus als zoutvervanger én smaakmaker in een salade: wát een ontdekking!

Aan de slag

1

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen ⅔ van de arachideolie in een koekenpan en bak de zalmfilet in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Blus de laatste minuut de zalm af met de sojasaus. Breng op smaak met peper.

2

Snijd ondertussen de babyromainesla in reepjes en leg de helft op een schaal. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de arachideolie in een wok en roerbak de gember en wokgroente 2 min. Voeg de gembersiroop, sesamolie en sojasaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper. Meng de quinoa en de rest van de sla door de de wokgroente en verdeel over de sla op de schaal. Breek de zalm in stukjes en verdeel over de quinoasalade.

tip

combinatietipLekker met verse koriander en fijngesneden bosui