bewaar
Sesamnoedels met sojagarnalen
Sesamnoedels met sojagarnalen
bewaar

Sesamnoedels met sojagarnalen

Eters op een doordeweekse dag? Verwen ze met deze Aziatische klassieker: snel, slank én superlekker.

15 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mienestje

3 el

sesamzaad

1

Elstar appel

1

koolrabi

150 g

peen julienne

1 el

arachideolie

200 g

verse wokgarnalen met knoflook

4 el

sojasaus

15 g

verse munt

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Eters op een doordeweekse dag? Verwen ze met deze Aziatische klassieker: snel, slank én superlekker.

Aan de slag

1

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad.

2

Snijd ondertussen de koolrabi en appel in parten en snijd met de keukenmachine in flinterdunne repen (julienne). Meng alles met de peen julienne. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit ondertussen de arachideolie in een grote hapjespan en bak de knoflookgarnalen 3 min. op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en voeg de mie en sojasaus toe. Schep om en warm nog 3 min door. Zet het vuur uit.

4

Snijd de munt in dunne reepjes en schep met de sesamzaadjes door de noedels. Verdeel de noedels over de borden en serveer met de salade.

bereidingstipJe kunt de koolrabi en appel ook met de hand in dunne repen snijden. Het recept is dan niet meer in 15 minuten te bereiden.

combinatietipHoud je van pittig? Doe er dan een in ringen gesneden rode peper door.