bewaar
Sesamnoedels
Sesamnoedels
bewaar

Sesamnoedels

20 min. bereiden
120waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

sesamzaad

1 zak

Chinese

4 el

zonnebloemolie

1 schaal

runderreepjes

1 zak

oosterse wokgroenten

3 el

sojasaus

Aan de slag

1

Rooster het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de runderreepjes 2 min. Schep uit de wok.

3

Verhit de rest van de olie in dezelfde wok en roerbak de groenten 5 min. Voeg het sesamzaad, de mie, runderreepjes en sojasaus toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de eiermie over 4 kommen. Lekker met in ringetjes gesneden bosui.

tip

algemeenGeroosterd sesamzaad is ook lekker over gegrilde zalmfilet met sojasaus.

algemeenBewaar de sojasaus op een donkere en koele plek. U kunt de geopende fles ongeveer een jaar bewaren. Kijk op de verpakking voor de uiterste houdbaarheidsdatum.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.