bewaar
Sesamnoedels met varkensreepjes
Sesamnoedels met varkensreepjes
bewaar

Sesamnoedels met varkensreepjes

20 min. bereiden
214waarderingen

Ingrediënten

1 pak

Chinese eiermie

2 el

sesamzaad

2 cm

verse gember

3 el

zonnebloemolie

3 tenen

knoflook

1 schaal

filetlapjes

1 el

bruine suiker

2 el

vloeibare honing

1

Chinese kool

3 el

sojasaus

1 el

sesamolie

Aan de slag

1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een wok en rooster het sesamzaad in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de gember fijn.

2

Verhit de wok en schenk de olie erin. Bak de gember en knoflook 1 min. Voeg het vlees, de suiker en honing toe en roerbak 3 min. Doe de kool erbij en schep 3 min. om tot de kool voldoende geslonken is. Voeg de mie toe en warm nog 1 min. door. Breng op smaak met de sojasaus en sesamolie. Bestrooi met het sesamzaad en verdeel over 4 kommen.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.