Roergebakken runderreepjes met sesam

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak Chinese eiermie (250 g)
- 1 Chinese kool
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 potje sesamzaad (45 g)
- 1 schaaltje rundvleesreepjes naturel (300 g)
- 4 eetlepels ketjap
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel sesamolie (flesje a 250 ml)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eiermie koken volgens aanwijzingen op de verpakking. Afgieten. Kool in brede repen snijden. Knoflook pellen en snipperen. Olie in wok verhitten en hierin sesamzaad 1 min. bakken. Vleesreepjes toevoegen en 2 min. roerbakken. Knoflook toevoegen en 1 min. meebakken. Kool toevoegen en nog 2 min. roerbakken. Ketjap en ketchup erdoor scheppen en goed doorwarmen. Sesamolie erdoor scheppen. Vleesreepjes met kool over 4 borden verdelen, eiermie ernaast scheppen en kookvocht uit wok erover scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 581 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 59 g
- vet 25 g