bewaar
Chinesekoolsalade met garnalen
Chinesekoolsalade met garnalen
bewaar

Chinesekoolsalade met garnalen

15 min. bereiden
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

sesamzaad

1

limoen

6 el

ketjap

1 el

zonnebloemolie

1

Chinese kool

1 bakje

garnalen

Aan de slag

Rooster het sesamzaad in een pan zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Maak in een schaal een dressing van de ketjap, olie, het limoenrasp en -sap. Voeg de kool toe en schep om. Verdeel de garnalen erover en bestrooi met het sesamzaad.

algemeenU kunt de salade een extra oosters accent geven door stukjes ananas en fijngesneden koriander toe te voegen.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.