bewaar
Noedels & rookworst
Noedels & rookworst
bewaar

Noedels & rookworst

20 min. bereiden
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

sesamzaad

250 g

Chinese eiermie

2

uien

1 teen

knoflook

2 el

zonnebloemolie

400 g

Japanse wokgroente

3 el

ketjap

1

magere rookworst

Aan de slag

1

Rooster het sesamzaad in een droge pan zonder olie of boter in ca. 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn.

2

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de ui en de knoflook 3 min. Voeg de groente toe en roerbak op hoog vuur 3 min. Snijd de worst in schuine plakken. Voeg de ketjap en de worst toe en warm alle ingrediënten goed door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en bestrooi met het sesamzaad.

tip

combinatietipLekker met grof gesneden verse koriander.