bewaar
Koolsoep met varkensreepjes
Koolsoep met varkensreepjes
bewaar

Koolsoep met varkensreepjes

10 min. bereiden
30 min. wachten
48waarderingen

Ingrediënten

3 cm

verse gember

4 el

sojasaus

1 el

sesamolie

3 tenen

knoflook

1 schaal

filetlapjes a la minute

300 g

witte rijst

3 el

zonnebloemolie

1

Chinese kool

1

gele paprika

1

rode peper

3

kippenbouillontabletten

1 zakje

bosui

Aan de slag

1

Snijd de gember fijn. Meng in een kom met de sojasaus, sesamolie, knoflook en het vlees. Laat 30 min. marineren.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok. Roerbak het vlees met marinade 1 min. Voeg de kool, paprika en rode peper toe en roerbak nog 4 min. Voeg 1 1/2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Schep in 4 kommen en bestrooi met de bosui. Serveer de rijst er apart bij.

tip

algemeenU kunt het vlees een paar uur van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg stap 2 van het recept zodra u het vlees uit de koelkast haalt.