Varkensvlees met roergebakken kool, appel en gele rijst

hoofdgerecht
4 personen
3
15
Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak gele rijst (325 g)
- 50 g gerookte spekblokjes
- 2 teentjes knoflook (in plakjes)
- 2 schaaltjes gemarineerde varkensfiletlapjes à la minute (a ca. 250 g)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 zakken panklare witte kool (a 250 g)
- 2 friszure appels ((bijv. Elstar), in blokjes)
- ½ zakje bieslook ((a 20 g), fijngeknipt)
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden. In droge wok spekblokjes uitbakken. Knoflook 1 min. in spekvet meebakken. In droge koekenpan filetlapjes met marinade 2 min. bakken; halverwege draaien. Olie en kool aan mengsel in wok toevoegen en op hoog vuur 2 min. roerbakken. Appel 1 min. meebakken. Bieslook door rijst roeren. Rijst, kool en filetlapjes over borden verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 76 g
- vet 16 g