Varkenslapjes met zuurkool en witte bonen

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 kleine rode ui (in halve ringen)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 pot witte bonen (330 g)
- 1 theelepel tijm
- 1 zakje gekookte wijnzuurkool (met spek, 250 g)
- 1 schaaltje gemarineerde varkensfiletlapjes à la minute (6 stuks)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pan 1 el boter verhitten en ui en tomatenpuree 1 min. zachtjes bakken. Bonen en tijm erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen en bonen 5 min. zachtjes verwarmen. In pan zuurkool met 1 el boter afgedekt 3-4 min. verwarmen. In koekenpan rest van boter verhitten en varkenslapjes in 3-4 min. gaarbakken, halverwege keren. Zuurkool en bonen op borden scheppen en varkenslapjes ernaast leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 715 kcal
- eiwit 44 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 47 g
waarvan verzadigd 0 g