bewaar
Bloemkool met mosterdvinaigrette
Bloemkool met mosterdvinaigrette
bewaar

Bloemkool met mosterdvinaigrette

30 min. bereiden
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bloemkool

300 g

zilvervliesrijst

1 el

mosterd

1

sjalot

1 el

witte wijnazijn

6 el

zonnebloemolie

1 schaal

varkensfiletlapjes à la minute

Aan de slag

1

Kook de bloemkool in water met wat zout in 5 min. beetgaar. Laat uitlekken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Meng de mosterd in een schaal met de sjalot en de azijn. Klop er 4 el olie door. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Voeg de bloemkool toe en meng goed.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de filetlapjes 3 min. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Serveer de bloemkool met de rijst en de filetlapjes.

tip

algemeenU kunt de bloemkool 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt op kamertemperatuur.

Vinaigrette maken

Instructievideo - 00:34 min.