bewaar
Zoetzure varkensvleescurry
Zoetzure varkensvleescurry
bewaar

Zoetzure varkensvleescurry

30 min. bereiden
133waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

300 g

sperziebonen

250 g

winterpeen

1 schaal

varkensfiletlapjes à la minute

4 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

1 el

maizena

2 el

sojasaus

6 el

gembersiroop

1 bakje

cherry tomaten

1

mango

1

limoen

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen en peen 3 min. Giet af.

2

Snijd de filetlapjes in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. Neem uit de wok.

3

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de sperziebonen, peen en knoflook 3 min. Meng de maizena, sojasaus en gembersiroop en schenk bij de groenten. Voeg het vlees, de tomaten en mango toe. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe. Verwarm nog 2 min. Serveer met de rijst.

tip

Mango snijden

Instructievideo - 01:02 min.