Zoetzure varkensvleescurry

hoofdgerecht
4 personen
4
132
Advertentie
Ingrediënten
- 300 g zilvervliesrijst
- 300 g sperziebonen
- 250 g winterpeen (in halve plakjes)
- 1 schaal varkensfiletlapjes à la minute (300 g)
- 4 el zonnebloemolie
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 1 el maizena (pakje 200 g)
- 2 el sojasaus
- 6 el gembersiroop (flesje 250 ml)
- 1 bakje cherry tomaten (250 g)
- 1 mango (in blokjes)
- 1 limoen (schoongeboend)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breng een pan water aan de kook en kook de sperziebonen en peen 3 min. Giet af.
- Snijd de filetlapjes in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. Neem uit de wok.
- Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de sperziebonen, peen en knoflook 3 min. Meng de maizena, sojasaus en gembersiroop en schenk bij de groenten. Voeg het vlees, de tomaten en mango toe. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers de vrucht uit. Voeg het sap toe. Verwarm nog 2 min. Serveer met de rijst.

Mango snijden
instructievideo
- 01:02 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 715 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 100 g
- vet 23 g