bewaar
Romige rode curry met varkensreepjes
Romige rode curry met varkensreepjes
bewaar

Romige rode curry met varkensreepjes

Door de groenten in delen te bakken, blijft de wok goed heet en de groenten lekker knapperig.

30 min. bereiden
273waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

mienestje

1

komkommer

2

rode paprika's

360 g

filetlapjes à la minute

4 el

zonnebloemolie

70 g

rode currypasta

200 ml

kokosmelk

15 g

verse koriander

1

limoen

3

bosuien

5 el

vissaus

Door de groenten in delen te bakken, blijft de wok goed heet en de groenten lekker knapperig.

Aan de slag

1

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

2

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd het vlees in dunne reepjes.

3

Verhit de helft van de olie in een wok en bak de komkommer en paprika 3 min. op hoog vuur. Neem uit de wok. Verhit de rest van de olie in de wok en bak het vlees op hoog vuur in 2 min. rondom gaar. Schep uit de wok.

4

Bak de currypasta 2 min. op laag vuur in de wok. Voeg het vlees en de kokosmelk toe en laat 1 min. zachtjes koken.

5

Snijd de koriander grof. Pers de limoen uit. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

6

Voeg de mie, komkommer en paprika toe aan de curry en laat warm worden. Voeg de koriander, het limoensap en de vissaus toe en breng op smaak peper en zout. Garneer met de bosui. Lekker!

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.