bewaar
Zoetzure filetlapjes met paksoi
Zoetzure filetlapjes met paksoi
bewaar

Zoetzure filetlapjes met paksoi

Bordje rijst met knapperige groenten: in een kwartiertje klaar

15 min. bereiden
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

zonnebloemolie

300 g

roerbakrijst

600 ml

kraanwater

300 g

filetlapjes à la minute

550 g

Chinese roerbaksaus zoetzuur

2

rode uien

1

paksoi

Bordje rijst met knapperige groenten: in een kwartiertje klaar

Aan de slag

1

Verhit de olie in een wok. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg water toe en breng aan de kook. Laat de rijst op middelhoog vuur 4 min. koken tot al het water is opgenomen.

2

Verhit ondertussen olie in een hapjespan. Bestrooi de filetlapjes met peper en eventueel zout en bak ze in 2 min. bruin. Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm op laag vuur 3 min.

3

Snipper de ui grof en de paksoi in repen. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de ui 1 min. Voeg de paksoi toe en bak in 1 min. knapperig.

4

Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de filetlapjes met zoetzure saus erbij. Serveer met de paksoi.

tip

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.