bewaar
Japanse rundvleesreepjes met eiermie
Japanse rundvleesreepjes met eiermie
bewaar

Japanse rundvleesreepjes met eiermie

20 min. bereiden
178waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

Chinese eiermie

2 el

olie

1 schaal

runderreepjes naturel

1 el

sesamzaad

1 struik

paksoi

1 bakje

champignons

1 zakje

Japanse teriyakisaus

Aan de slag

1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 3 min. Schep de reepjes op een bord en houd ze warm onder een deksel. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 1 min. lichtbruin en schud het op een bord.

2

Roerbak de paksoistelen en de champignons in dezelfde wok in 4-5 min. knapperig en gaar. Schep het paksoiblad erdoor. Voeg de vleesreepjes en de teriyakisaus toe en roerbak nog 1-2 min. Breng op smaak met peper.

3

Verdeel de mie en de vleesreepjes over 4 kommen. Bestrooi met het sesamzaad.

algemeenVervang de champignons door kastanjechampignons voor een extra stevige beet en volle smaak.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.