bewaar
Eiermie met tofu en spitskool
Eiermie met tofu en spitskool
bewaar

Eiermie met tofu en spitskool

25 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

tofu naturel

3 el

traditionele olijfolie

1

ui

600 g

spitskool

1 blik

tomatenblokjes

1 zak

Chinese eiermie

1 bakje

verse basilicum

Aan de slag

Dep de tofu droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 5 min. Schep met een schuimspaan uit de pan. Doe de tofu in de pan en bak al omscheppend in 5 min. goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de pan. Doe de spitskool in de pan en roerbak tot de groente is geslonken. Voeg de tatenblokjes, de ui en de tofu toe en stoof 5 min. Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 kommen. Voeg 150 ml kookwater van de mie toe aan de tofu met groente. Voeg van het vuur af de helft van het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tofu met groente over de kommen en strooi de rest van het basilicum erover.

tip

algemeenBak deze hoeveelheid tofu in twee aparte delen, dus eerst de ene helft en vervolgens de andere helft. Dan roert u dit vrij zachte ingrediënt niet zo snel stuk.