bewaar
Spicy sesamnoedels
Spicy sesamnoedels
bewaar

Spicy sesamnoedels

Pittige kom vol groenten. Je waant je in Aziatische sferen.

25 min. bereiden
redelijk pittig
130waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

1

limoen

2 cm

verse gember

2 el

pindakaas

1 teen

knoflook

150 ml

sterke zwarte thee

300 g

winterpeen

300 g

gerookte kipfilet

200 g

verse sugarsnaps

300 g

mienestje

2 el

sesamolie

3

bosuien

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Pittige kom vol groenten. Je waant je in Aziatische sferen.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte. Pers de limoen uit. Schil de gember. Maal de pindakaas, het limoensap, de peper, knoflook, gember en thee met de staafmixer of keukenmachine tot een saus.

2

Schil de peen en snijd in dunne reepjes. Snijd de kip ook in reepjes. Halveer de sugarsnaps in de lengte. Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 2 min. de peen en sugarsnaps mee. Giet af.

3

Verhit de olie in een wok en roerbak de mie, groenten en kip 1 min. Voeg de helft van de saus toe en warm nog 1 min. door.

4

Snijd de bosui in ringetjes. Verdeel de mie over de kommen en bestrooi met de bosui. Serveer met de rest van de saus.

tip

kookstaptipHoud je van pittig? Verwijder de zaadlijsten van de rode peper dan niet.