bewaar
Rodekoolnoedels met roerbakreepjes en sesam
Rodekoolnoedels met roerbakreepjes en sesam
bewaar

Rodekoolnoedels met roerbakreepjes en sesam

Een sterk - en lekker - staaltje 'east meets west'.

25 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

248 g

woknoedels

½

rodekool

3 cm

verse gember

2 el

sesamolie

360 g

biologische tofu roerbakreepjes oosters zoet

2 el

Japanse sojasaus

150 g

peen julienne

2

lente-uitjes

1 el

zwart sesamzaad

Een sterk - en lekker - staaltje 'east meets west'.

Aan de slag

1

Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Leg ondertussen de halve rodekool met het snijvlak naar beneden op een plank. Snijd met een scherp keukenmes flinterdunne plakjes van de kool. Je krijgt dan een soort noedels. Schil de gember en snijd zo fijn mogelijk.

3

Verhit de sesamolie in een ruime wok. Bak de roerbakreepjes 2 min. op hoog vuur en neem daarna uit de pan met een schuimspaan, maar laat het bakvet in de wok. Doe de gember, rodekool en sojasaus in de wok en roerbak 3 min. mee. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min. Verdeel de woknoedels over de kommen en schep de rodekoolnoedels en vervolgens de roerbakreepjes erop.

4

Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes en strooi over de noedels. Bestrooi met het sesamzaad.

tip

serveertipHoud je van een beetje pit? Serveer dan met sriracha.