bewaar
Herfststamppot met slavink
Herfststamppot met slavink
bewaar

Herfststamppot met slavink

20 min. bereiden
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

traditionele olijfolie

4

slavinken

2

rode uien

600 g

gesneden rodekool

3 zakjes

mix voor aardappelpuree

2 tl

gedroogde Provençaalse kruiden

½ potje

zoetzure augurk

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 18 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui en de rodekool in 5-6 min. gaar.

2

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep door de rodekool en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

3

Verdeel de stamppot over 4 borden met elk een worst. Serveer de augurken apart.