Herfst­stamp­pot met sla­vink

(125) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 125

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 18 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui en de rodekool in 5-6 min. gaar.
  2. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep door de rodekool en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
  3. Verdeel de stamppot over 4 borden met elk een worst. Serveer de augurken apart.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 42-43

Herfststamppot met slavink

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Herfst­stamp­pot met sla­vink

1
1
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 4 slavinken

Verhit de olie in een koekenpan en bak de slavinken in ca. 18 min. goudbruin en gaar.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 rode uien
  • 600 g gesneden rodekool

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui en de rodekool in 5-6 min. gaar.

3
3
  • 3 zakjes mix voor aardappelpuree
  • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep door de rodekool en breng op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

4
4
  • ½ potje zoetzure augurk

Verdeel de stamppot over 4 borden met elk een worst. Serveer de augurken apart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.