bewaar
Hollandse rodekoolstamppot met honingjus
Hollandse rodekoolstamppot met honingjus
bewaar

Hollandse rodekoolstamppot met honingjus

Dertig jaar geleden aten we dit oer-Hollandse gerecht ook al, maar we krijgen er nooit genoeg van!

20 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 el

ongezouten roomboter

2

slavinken

2 tl

gedroogde tijm

1 zakje

mix voor aardappelpuree voor stamppot

1

Elstar appel

300 g

gesneden rodekool

100 ml

water

1 mespunt

gemalen kruidnagel

½ el

vloeibare honing

Dertig jaar geleden aten we dit oer-Hollandse gerecht ook al, maar we krijgen er nooit genoeg van!

Aan de slag

1

Verhit in een pan 2/3 van de boter. Bestrooi de slavinken met tijm en bak deze in 15 min. gaar. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de appel in stukjes. Smelt de rest van de boter in een braadpan. Bak de kool met het water en kruidnagelpoeder 7 min. al omscheppend, bak de appel laatste 2 min mee. Schep de puree erdoor. Houd de stamppot warm. Neem de slavinken uit de pan. Roer vervolgens de honing en 4 el water door het bakvet.

3

Verdeel de stamppot over de borden, leg de slavink ernaast en schenk de honingjus eroverheen.