Rodekoolstamppot met kabeljauw
Krokant gebakken witvis en rodekool? Best friends forever.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 rode ui
- ½ rodekool
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el vloeibare honing
- 150 g ongezouten roomboter
- 600 g kabeljauw
- 2 el tarwebloem
- 100 ml halfvolle melk
- 1 Granny Smith appel (of een andere groene appel)
Advertentie
Bereiden
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Snijd ondertussen de ui fijn en de rode kool in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de rodekool en de honing 10 min. al omscheppend op hoog vuur, tot de kool beetgaar is. Voeg de azijn toe en schep om. Verhit in een andere pan 40 g boter. Verdeel de vis over het aantal personen. Bestuif de vis met bloem en bak in 6 min. gaar. Keer halverwege. Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op. Stamp ze met de rest van de boter en de melk tot een puree. Snijd de appel in blokjes. Schep de kool en de appel erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis.
bewaartip:
U kunt de stamppot invriezen, maar de vis bakt u vlak voor het serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 120 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Rodekoolstamppot met kabeljauw
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rodekoolstamppot met kabeljauw
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 rode ui
- ½ rodekool
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Snijd ondertussen de ui fijn en de rode kool in reepjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el vloeibare honing
- 75 g ongezouten roomboter
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de rodekool en de honing 10 min. al omscheppend op hoog vuur, tot de kool beetgaar is. Voeg de azijn toe en schep om.
- 75 g ongezouten roomboter
- 600 g kabeljauw
Verhit in een andere pan 40 g boter. Verdeel de vis over het aantal personen. Bestuif de vis met bloem en bak in 6 min. gaar. Keer halverwege. Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op. Stamp ze met de rest van de boter en de melk tot een puree.
- 2 el tarwebloem
- 100 ml halfvolle melk
- 1 Granny Smith appel
Snijd de appel in blokjes. Schep de kool en de appel erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis.
bewaartip:
U kunt de stamppot invriezen, maar de vis bakt u vlak voor het serveren.