bewaar
Rodekoolstamppot met kabeljauw
Rodekoolstamppot met kabeljauw
bewaar

Rodekoolstamppot met kabeljauw

Krokant gebakken witvis en rodekool? Best friends forever.

30 min. bereiden
102waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

1

rode ui

½

rodekool

2 el

traditionele olijfolie

1 el

vloeibare honing

150 g

ongezouten roomboter

600 g

kabeljauw

2 el

tarwebloem

100 ml

halfvolle melk

1

Granny Smith appel

Krokant gebakken witvis en rodekool? Best friends forever.

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Snijd ondertussen de ui fijn en de rode kool in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui met de rodekool en de honing 10 min. al omscheppend op hoog vuur, tot de kool beetgaar is. Voeg de azijn toe en schep om. Verhit in een andere pan 40 g boter. Verdeel de vis over het aantal personen. Bestuif de vis met bloem en bak in 6 min. gaar. Keer halverwege. Giet de aardappelen af, vang wat kookvocht op. Stamp ze met de rest van de boter en de melk tot een puree. Snijd de appel in blokjes. Schep de kool en de appel erdoor en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de vis.

tip

bewaartipU kunt de stamppot invriezen, maar de vis bakt u vlak voor het serveren.