bewaar
Geroerbakte rodekool met appel
Geroerbakte rodekool met appel
bewaar

Geroerbakte rodekool met appel

Lekker met gehaktballen en aardappelpuree.

30 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

kleine rode uien

2 el

traditionele olijfolie

2

Granny Smith appels

300 g

gesneden rodekool

1 el

balsamicoazijn

Lekker met gehaktballen en aardappelpuree.

Aan de slag

Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de olie in een wok en bak de en uiringen in 10 min. zachtjes tot ze glazig zijn. Snijd de appel in dunne partjes en voeg toe, bak ca. 5 min. al omscheppend mee. Schep de rode kool door de ui met de appel en roerbak 5-7 min. tot de kool beetgaar is. Breng op smaak met zout en peper. Roer de azijn op het laatste moment erdoor.

variatietipRodekool smaakt heerlijk met specerijen als kruidnagel, kaneel, piment en nootmuskaat. Voor een wat pittiger gerecht kunt u een mespunt van deze specerijen aan de rodekool toevoegen.